Koop KoleskolKoop Koleskol zonder Recept

Koleskol (Pravachol) Algemene informatie

Koleskol is een cholesterolverlagende medicatie. Het werkt door het blokkeren van een enzym dat nodig is om cholesterol te maken in de lever. Daarom wordt minder cholesterol gemaakt en niveaus van cholesterol in het bloed verlagen. Verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed is aangetoond dat de risico's van hart-en vaatziekten, zoals een hartaanval te verminderen. Het wordt gebruikt in aanvulling op een dieet en lichaamsbeweging lagere hoog cholesterolgehalte.

Koleskol (Pravachol) Routebeschrijving

Neem Koleskol precies zoals voorgeschreven door uw arts. De aanbevolen dosering van pravastatine varieert van 10 mg tot 80 mg per dag, met of zonder voedsel in een enkele dosis voor het slapengaan. De aanbevolen startdosering voor de meeste mensen met een hoog cholesterol is 40 mg eenmaal per dag. De maximale aanbevolen dagelijkse dosis is 80 mg. Als u cyclosporine nemen of hebben aanzienlijke nier-of leveraandoening, kan uw arts ervoor kiezen om te starten met een lagere dosis, zoals Koleskol 10 mg per dag. Als u ook bepaalde andere geneesmiddelen om uw cholesterol te verlagen, neem Koleskol ten minste 1 uur vóór of ten minste 4 uur na inname van deze medicijnen.

Koleskol (Pravachol) Voorzorgsmaatregelen

Een Alvorens Koleskol moet u met uw arts als u een leverziekte, leverfalen, nier-en vaatziekten, nierfalen, een hartaanval of een beroerte, diabetes, traag werkende schildklier, spieraandoening, eventuele allergieën. Limiet alcoholhoudende dranken. Alcohol kan triglyceride niveaus te verhogen, en kan ook uw lever beschadigen. Ouderen kunnen gevoeliger zijn voor de bijwerkingen van deze geneesmiddelen.

Koleskol (Pravachol) Contra

Je moet Koleskol niet gebruiken als u allergisch bent voor pravastatine of voor een van de ingrediënten van deze medicatie, zwanger bent of borstvoeding geeft, of als u een actieve leverziekte of onverklaarde stijgingen in leverfunctietesten.

Koleskol (Pravachol) Mogelijke bijwerking

Get dringende medische hulp als u spierpijn of gevoeligheid, verlies van evenwicht, huiduitslag, brandend maagzuur, zwakte, diarree, hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, gele huid of ogen, buikpijn, donkere urine, verlies van eetlust, buikpijn, misselijkheid, braken, jeuk, zwelling van het gezicht, de keel, netelroos, ademhalingsproblemen. Als je andere gevolgen niet hierboven vermeld, neem contact op met uw arts.

Koleskol (Pravachol) Drug interacties

Vertel uw arts over alle andere medicijnen die u gebruikt, in het bijzonder: antifungale medicatie (ketoconazol, itraconazol, fluconazol), steroïden (prednison, hydrocortison, prednisolon), cholesterol medicatie (atorvastatine, simvastatine, niacine), antibiotica (claritromycine, telithromycine), galzuurbindende harsen (colestipol, colesevelam, cholestyramine). Interactie tussen twee medicijnen betekent niet altijd dat je moet stoppen met een van hen. Vertel uw arts of voorschrijver over alle recepten, over-the-counter, en kruiden medicijnen die u gebruikt.

Koleskol (Pravachol) Gemiste dosis

Neem de gemiste dosis zo snel mogelijk. Sla de gemiste dosis wanneer het tijd is voor uw volgende dosis. Neem geen extra medicijnen nemen om de gemiste dosis.

Koleskol (Pravachol) Overdose

De symptomen van overdosering zijn onbekend. Als u denkt dat u het geneesmiddel hebt overdosis vragen dringende medische hulp in een keer.

Koleskol (Pravachol) Opslag

Bewaar de medicijnen bij kamertemperatuur tussen 68-77 graden F (20-25 graden C) uit de buurt van licht en vocht. Laat de drugs niet op in de badkamer. Houd alle geneesmiddelen uit de buurt van het bereik van kinderen en huisdieren.

Koop Koleskol