Koop LovastatinKoop Lovastatin zonder Recept

Lovastatin (Mevacor) Algemene informatie

Lovastatin behoort tot de familie van geneesmiddelen bekend als cholesterolverlagende medicijnen. Het wordt gebruikt voor het behandelen van een aantal aandoeningen die verband houden hartziekte, met inbegrip van hoge cholesterol. Lovastatin werkt door het blokkeren van een enzym dat nodig is om cholesterol te maken in het lichaam. Lovastatine vermindert low-density lipoproteïne (LDL) cholesterol en totale cholesterol in het bloed. Verlaag je cholesterol kan helpen voorkomen hartziekten en verharding van de slagaders, aandoeningen die kunnen leiden tot een hartaanval, beroerte en vasculaire ziekte.

Lovastatin (Mevacor) Routebeschrijving

Neem Lovastatin precies zoals voorgeschreven door uw arts. Typische doseringen variëren van 10 mg tot 80 mg eenmaal per dag of gesplitst in twee verdeelde doses per dag. De maximale aanbevolen dagelijkse dosis is 80 mg. De aanbevolen startdosering Lovastatin dosis voor de meeste mensen met een hoog cholesterol is 20 mg eenmaal daags, ingenomen met de avondmaaltijd.

Lovastatin (Mevacor) Voorzorgsmaatregelen

Alvorens Lovastatin moet u met uw arts als u een leverziekte, leverfalen, nier-en vaatziekten, nierfalen, homozygote familiaire hypercholesterolemie, spierziekte, diabetes, traag werkende schildklier, eventuele allergieën. Ouderen kunnen gevoeliger zijn voor de bijwerkingen van deze geneesmiddelen. Limiet alcoholhoudende dranken. Alcohol kan uw risico op problemen met de lever te verhogen. Vermijd het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vet of cholesterol. Vermijd het eten van grapefruit of het drinken van grapefruitsap tijdens het gebruik van deze medicatie.

Lovastatin (Mevacor) Contra

Je moet Lovastatin niet gebruiken als u allergisch bent voor lovastatine of voor een van de bestanddelen van de medicatie, zwanger bent of borstvoeding geeft, of als u een actieve leverziekte of onverklaarde stijgingen in leverfunctietesten. Het mag niet worden gebruikt door een kind jonger dan 10 jaar.

Lovastatin (Mevacor) Mogelijke bijwerking

Get dringende medische hulp als u buikpijn, constipatie, diarree, duizeligheid, gas, hoofdpijn, wazig zien, huiduitslag, gele huid of ogen, donkere urine, verlies van eetlust, misselijkheid, braken, jeuk, spierpijn, gevoeligheid, verlies van evenwicht, gevoelloosheid, tintelingen, zwelling van het gezicht, tong, keel, huiduitslag, jeuk, moeite met ademhalen. Als je andere gevolgen niet hierboven vermeld, neem contact op met uw arts.

Lovastatin (Mevacor) Drug interacties

Vertel uw arts over alle andere medicijnen die u gebruikt, in het bijzonder: HIV / AIDS medicijnen (ritonavir, indinavir, atazanavir, delavirdine), bloedverdunners (heparine, enoxaparine, warfarine), schimmeldodende medicijnen (voriconazol, itraconazol, fluconazol, ketoconazol), antibiotica (claritromycine, telithromycine), antidepressiva (imipramine, doxepine, amitriptyline, nortriptyline), steroïden (prednison, hydrocortison, prednisolon), hartritme medicijnen (kinidine, flecaïnide, amiodaron), cholesterol medicatie ( atorvastatine, simvastatine, niacine), cholestyramine. Interactie tussen twee medicijnen betekent niet altijd dat je moet stoppen met een van hen. Vertel uw arts of voorschrijver over alle recepten, over-the-counter, en kruiden medicijnen die u gebruikt.

Lovastatin (Mevacor) Gemiste dosis

Neem de gemiste dosis zo snel mogelijk. Sla de gemiste dosis wanneer het tijd is voor uw volgende dosis. Neem geen extra medicijnen nemen om de gemiste dosis.

Lovastatin (Mevacor) Overdose

De symptomen van overdosering zijn onbekend. Als u denkt dat u het geneesmiddel hebt overdosis vragen dringende medische hulp in een keer.

Lovastatin (Mevacor) Opslag

Bewaar de medicijnen bij kamertemperatuur tussen 59-77 graden F (15-25 graden C) uit de buurt van licht en vocht. Laat de drugs niet op in de badkamer. Houd alle geneesmiddelen uit de buurt van het bereik van kinderen en huisdieren.

Koop Lovastatin